Social

#valul trei pandemie #pandemie coronavirus #coronavirus

Dr. Cristian Oancea: "Valul trei va veni si peste noi"

Doctorul Cristian Oancea, director al Spitalului de Boli Infectioase "Victor Babes" din Timisoara, sustine ca Romania se va confrunta si cu al treilea val al pandemiei de coronavirus. Acest val ar putea fi mult mai agresiv deoarece virusul a suferit mutatii. 

 


Vaccinul impotriva COVID-19 va fi eficient si asupra acestor noi tulpini, a precizat medicul Oancea, care recomanda populatiei sa se vaccineze cu incredere. 

"Gândiți-vă că noile tulpini sunt deja în Australia, Europa și noi, ca țară, avem cel mai mare flux migrațional din Europa. 
Deci, este foarte clar că valul trei va veni și peste noi, ne este foarte clar că vor fi tulpini noi, cu o mai mare agresivitate de transmitere intracomunitar, tocmai de aceasta mergem pe insistența pe vaccinare, pentru că este singura armă eficientă în a mai domoli acest val și, de ce nu, să-l și oprim", a declarat medicul Cristian Oancea, luni, potrivit digi24.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea