Social

#valeri gheorghita #efecte adverse vaccin covid #doza a treia #efecte adverse #vaccin

Doza a treia de vaccin – efecte adverse. Anuntul facut de Valeriu Gheorghita

Incepand de ieri, 28 septembrie, perosanele vaccinate cu schema completa in urma cu cel putin sase luni au putut primi doza a treia de vaccin impotriva coronavirusului.

 

20.250 de persoane au primit ieri cea de-a treia doza a vaccinului impotriva coronavirusului.

 Medicul militar Valeriu Gheorghita a declarat, marti, in cadrul unui interviu pentru o emisiune tv ca efectele adverse ale celei de-a treia doze de vaccin anti-Covid sunt similare cu primele doua. 

Valeriu Gheorghita a precizat ca, potrivit studiilor efectuate in Israel, unde 50% din populatia eligibila a primit deja a treia doza de vaccin, “profilul de siguranta este la fel cu celelalte doua”.

”Practic, in Israel, populatia eligibila a fost vaccinata cu a treia doza, cu doza de rapel, in proportie de peste 50%. Ori, de acolo provin majoritatea datelor de siguranta, sunt cele care au fost, de fapt, transmise catre FDA, catre Agentia Americana pentru Alimente si Medicamente, in baza carora a fost autorizata aceasta doza de rapel.

Nu avem o frecventa si o intensitate mai mare a reactiilor adverse la doza de rapel, aceasta doza 3, comparativ cu primele doua administrari.

Ba, mai mult decat atat, frecventa reactiilor adverse a fost chiar mai rar raportata in studiul din Israel, ceea ce arata, foarte probabil, o sub-raportare. Concluzia autorilor este cat se poate de clara si anume ca profilul de siguranta este la fel cu celelalte doze. Practic, nu a crescut frecventa de reactii adverse comune si, de asemenea, reactiile adverse serioase”, a explicat Valeriu Gheorghita la un post TV. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea