Social

# descoperiri stiintifice #boli #sanatate

Dovedit stiintific! Legatura dintre luna nasterii si bolile de care vei suferi

Oamenii de stiinta de la Universitatea Columbia au descoperit o corelatie surprinzatoare intre luna nasterii si riscul de aparitie a unor probleme de sanatate, inclusiv probleme cardiace, infectii virale si ADHD.

Pentru acest studiu, cercetatorii americani au analizat datele provenind de la 1,7 milioane de persoane dintr-o bază a clinicilor din New York, obţinute între 1985 şi 2013, pe care le-au corelat cu 1.600 de boli. Concluzia: 55 dintre acele boli erau "semnificativ dependente" de luna naşterii, relateaza Mediafax citand studiul publicat pe huffintonpost.com.

Explicatia nu este atat de neobisnuita precum ati crede. Astfel, cercetatorii au aratat ca perioada anului în care se naşte o persoană dictează mulţi dintre factorii de mediu la care acea persoană este expusă în momentul naşterii şi în perioada sa timpurie de dezvoltare. Astfel, potrivit acestei analize, bebeluşii nascuti în octombrie prezintă cel mai mare risc general de îmbolnăvire, iar cei nascuti in luna mai prezintă cel mai scăzut risc general de îmbolnăvire. 

Riscul de astm este mai ridicat pentru bebeluşii născuţi în iulie şi în octombrie, in timp ce bebeluşii născuţi în noiembrie prezintă cel mai mare risc de a dezvolta ADHD.

Cei nascuti în martie se confruntă cu cel mai mare risc de probleme cardiace, inclusiv fibrilaţie atrială, insuficienţă cardiacă şi sindromul insuficienţei mitrale. Ca si concluzie generala, bebelusii nascuti iarna prezintă, de asemenea, un risc mai mare de probleme neurologice.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea