Social

#copii #romani #parinti #ilegal #bataie #violenta

Doua treimi dintre romani cred ca bataia este rupta din Rai

O treime din parintii romani nu stiu ca bataia aplicata copiilor este considerata infractiune de catre legile romanesti. Aceasta este principala concluzie a unui studiu realizat de organizatia Salvati Copiii , care a mai aratat si faptul ca o cincime dintre specialistii din domeniu nu cunosc sau cunosc numai intr-o mica masura prevederile legale care interzic pedeapsa fizica si tratamentele umilitoare aplicate copiilor.

Potrivit studiului citat de Adevarul, doua treimi din populatie inca mai considera ca "bataia e rupta din rai". In plus, mai mult de jumatate din populatia investigata reduce semnificatia sintagmei "tratamente umilitoare asupra copilului" la formele abuzului fizic (bataia, pedepsele crunte, maltratarea fizica).

Pentru majoritatea respondentilor, abuzul psihologic, agresiunea verbala , exploatarea prin munca, neglijarea educationala sau abuzul sexual nu pot fi incadrate in randul tratamentelor umilitoare pentru copii, lucru considerat ingrijorator de catre specialistii Salvatii Copiii. Acestia au precizat faptul ca doar 13% dintre respondenti au sesizat o institutie abilitata atunci cand au intalnit o situatie de abuz impotriva unui copil, situatia fiind si in acest caz nemultumitoare.

Studiul efectuat de organizatia Salvati Copiii a fost realizat inaintea Zilei impotriva violentei asupra copilului (5 iunie).

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea