Social

Pe doua strazi din zona Traian a Capitalei, primul lucru care se intreaba vecinii intre ei e: Aveti curent? De mai bine de sase luni, Electrica le prajeste televizoarele, le innebuneste calculatoarele, le trimite frigiderele in service si le da peste cap centralele termice individuale. Zilnic, in casele de pe strazile Vulturi si Putul cu roata se taie curentul, si nu cateva minute. Zilele trecute, energia electrica s-a oprit si a revenit peste 7 ore, suficient timp ca frigiderele sa se dezghete si locatarii sa degere. Nu-i zi din calendar sa nu apeleze 9291 si se cunosc deja cu operatoarele de la Deranjamentele Electricii.
Nu zic, sunt fete cumsecade si vorbesc civilizat, dar asta nu ne ajuta cu nimic, spune domnul Sachelarie , unul dintre cei terorizati de penele de curent de pe Putul cu Roata. Dupa sase luni de zile de chin, am ajuns ca in comunism, sa ne rugam la bec sa stea aprins. Ne e si frica sa mai reclamam, sa nu le enervam pe operatoare si sa le spuna celor de la depanare sa intarzie la interventii numai asa, de-ai dracu.
Nu suntem absurzi, ne dam seama ca suntem in Romania si ca nu poate fi totul ca la carte, dar nu mai putem. Ni se strica mancarea in frigider, ne-au terminat electrocasnicele din casa si ne lasa, acum, pe gerurile astea fara centrala termica , spune ginerele omului. Ieri, in casa lor mergeau prizele. Dar nea Matei, vecinul de peste drum, nu avea lumina.
Cica asa e pe strada lor, o zi au noroc unii de pe o faza, o zi altii de pe cealalta faza, cand de cele mai multe ori, toti au ghinion si pica toate fazele.
Marea majoritate a oamenilor de pe strada isi platesc facturile de curent. Nu ni se pare normal sa iesim noaptea, cu lanternele, sa cautam impreuna cu cei de la Electrica locul unde a mai pleznit un cablu de curent.
Ni s-a spus ca nu avem ce face, ca suntem pe acelasi cablu mai multi oameni. Sa faca atunci reteaua electrica cum trebuie, ca de aceea platim. Nu ii vedem sa faca ceva, sa vina sa faca masuratori, ca la primavara sa se apuce de treaba. Fac numai carpeli care tin o zi sau doua., spun oamenii de pe strazile calamitate de Electrica.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea