Social

# scara richter #alerta cutremur #cutremur romania #cutremur

Doua cutremure, unul dupa altul! Le-ai simtit!

Doua seisme au avut loc in Romania de la miezul noptii si pana dimineata. Acestea au fost de magnitudine redusa, insa au fost resimtite in zonele apropiate epicentrului. In mai putin de doua saptamani, in Romania au avut loc deja 8 seisme. 

Un cutremur cu magnitudinea de 3 grade pe scara Richter s-a produs în noaptea de duminică spre luni, la ora 0:50, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, iar luni dimineaţa, la ora 6:22, a avut loc un seism de 2,5 grade în judeţul Sălaj, mai la suprafata insa fata de primul seism, scrie Click.ro. 

Primul seism s-a produs la o adâncime de 128,1 kilometri, în apropierea oraşelor: Nehoiu (1 km), Vălenii de Munte(36 km), Întorsura Buzăului (39 km), Slănic (43 km) şi Urlaţi (43 km), iar cel de-al doilea a avut loc la o adâncime de numai 5 kilometri. Localităţile cele mai apropiate de epicentru au fost: Tîrgu Lăpuş (16 km), Dej (18 km), Gherla (30 km), Cavnic (35 km) şi Baia Sprie (39 km).

În luna septembrie s-au produs în România opt cutremure cu magnitudini între 2 şi 3,5 grade pe Richter, mai relateaza sursa citata. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea