Social

#patut copii #astm copii #astm # somn copii #dezvoltarea copiilor

Dormi cu copilul in pat? Il expui unui risc urias!

Copiii de pana in 2 ani care dorm in acelasi pat cu parintii lor prezinta un risc crescut de a dezvolta astm in jurul varstei de 6 ani, arata cercetatorii citati de dailymail.co.uk. Specialistii olandezi nu au reusit totusi sa stabileasca ce anume cauzeaza mai exact aceasta maladie.

Raportul, publicat in European Respiratory Journal, a fost intocmit in urma unui studiu efectuat pe 6.160 de cupluri cu copii. Cercetatorii au descoperit ca nou-nascutii care au dormit alaturi de parintii lor pana la varsta de doua luni nu prezentau riscul unor afectiuni respiratorii, dar cu cat continuau sa imparta acelasi pat cu unul sau cu amandoi parintii, probabilitatea ca ei sa fie diagnosticati cu astm bronsic crestea exponential.

"Astmul este una dintre bolile ce afecteaza major copiii romani, scazand calitatea vietii si posibilitatea de a se integra social, afectandu-i atat pe acestia, cat si pe parinti", a declarat prof. dr. Diana Deleanu, presedintele Societatii Romane de Alergologie si Imunologie Clinica, citata de cmb.ro.

Un studiu anterior a aratat si faptul ca micutii de pana intr-un an care impart acelasi pat cu adultii sunt mult mai expusi riscului de moarte subita decat cei care au propriul patut.

Sursa foto: bump-baby.blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea