Social

#funeralii Regele Mihai #doliu national #. regele mihai

Doliu national in memoria Regelui Mihai. Ce este interzis in Romania

In Romania este doliu national pentru trei zile, incepand de astazi, in memoria regelui Mihai. Sicriul cu trupul neinsufletit al Majestatii Sale este depus, de miercuri seara, la Palatul Regal, in Sala Tronului, unde va ramane pana sambata, cand va avea loc inmormantarea.

Printr-o hotarare adoptata saptamana trecuta, Guvernul a stabilit doliu national in zilele de 14, 15 si 16 decembrie, in memoria regelui Mihai

Potrivit Legii nr. 75/1994 privind arborarea drapelului Romaniei, zilele de doliu national sunt stabilite prin hotarare de guvern. Actul normativ mai stabilește ca, in zilele de doliu national, asa cum au fost stabilite de guvern, institutiile si autoritatile publice centrale si locale sunt obligate sa arboreze in berna (coborat pe jumatate - n. red) Drapelul Romaniei.

CITESTE SI: 

Imaginile durerii: Principele Nicolae, in lacrimi la sicriul Regelui Mihai

In general, in zilele de doliu național, drapelul trebuie arborat in berna si la sediile partidelor politice, sindicate, la trecerile frontierei, pavilionul navelor. De asemenea, posturile nationale de radio si televiziune, dar si institutiile de cultura trebuie sa isi adapteze programul, iar toate manifestarile culturale, artistice si sportive programate pentru zilele de doliu sunt amanate, potrivit news.ro.

In Capitala, nu se vor aprinde luminile decorative de Sarbatori, in semn de respect fata de Majestatea Sa Defuncta Regele Mihai.

Totodata, Inspectoratul scolar al Municipiului Bucuresti a trimis o recomandare catre scoli si gradinite sa nu desfasoare serbari sau alte manifestari culturare pe perioada celor trei zile de doliu national.


“Tinand cont ca exista o hotarare de guvern care a stabilit trei zile de la doliu national in memoria Regelui Mihai, ISMB a transmis o recomandare catre unitatile scolare si gradinite ca in perioada de doliu sa nu s desfasoare serbari, avand in vedere ca se apropie Craciunul, sau alte manifestatii culturale”, a declarat, pentru Mediafax, purtatorul de cuvant al Inspectoratul scolar al Municipiului Bucuresti, Marian Banu.

Reprezentantii ISMB au precizat ca este vorba doar de o recomandare, ramanand ca fiecare unitate scolara sa isi stabileasca programul legat de serbarile de Craciun.

 


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea