Social

#doamna atletismului romanesc #deces Iolanda Balas Soter #Iolanda Balas Soter

Doliu in Romania! A mai murit o legenda!

Iolanda Balas Soter, fosta mare campioana si presedinte al Federatiei Romane de Atletism, a murit astazi, la varsta de 79 de ani. Doamna atletismului romanesc avea probleme de sanatate de ceva timp, iar astazi a pierdut lupta cu boala.

Iolanda Balas, una dintre cele mai mari sportive ale Romaniei, a fost dubla campioana olimpica, la Roma 1960 si Tokyo 1964, la proba de saritura in inaltime. 

Sportiva a fost prima campioana olimpica a Romaniei si a stabilit 14 recorduri mondiale! A reusit in cariera o serie de 105 concursuri consecutive castigate, performanta unica in lume!

Intre 1988 si 2005, Iolanda Balas, nascuta pe 12 decembrie 1936, la Timisoara, a fost presedinte al Federatiei Romane de Atletism. De-a lungul carierei, a mai cucerit doua medalii de aur la Campionatele Europene, 1958 si 1962, si una de argint, in 1954.

Intr-un interviu acordat vara trecuta revistei Sport in Romania, Iolanda Balas declara ca “Daca ma uit in buletin, nu-mi prea vine sa cred. Totul a curs atat de repede. Acum ma cam chinuieste un diabet, ca sa nu va mai zic despre tendonul meu partial rupt de la piciorul de bataie, dar de vreo doua luni m-am ales si cu o raceala zdravana in sala de atletism si am facut o pneumonie dubla! Si doua luni n-am putut iesi din casa, am stat numai cu antibiotice langa mine. Asta-i varsta, nu avem ce face. Incerc in schimb sa nu stau acasa degeaba, sa am o preocupare cat de cat. Ma concentrez pe revista noastra de atletism si sunt foarte mandra ca ea exista, fiindca in general se vorbeste prea putin despre atletism. Si nu numai despre atletism, de fapt. Presa sportiva, iertati-ma daca critic, in afara de fotbal, nu mai are nicio alta tema."

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea