Social

#doliu in lumea teatrului #deces Oana Stefanescu #a murit Oana Stefanescu #Oana Stefanescu #actrita #teatru odeon

Doliu in lumea teatrului! A murit Oana Stefanescu, o indragita actrita din Romania

Este doliu in lumea teatrului Romanesc. Actrita Oana Stefanescu s-a stins din viata la varsta de doar 60 de ani. Oana Stefanescu a fost o actrita de seama a teatrului Odeon. Timp de trei decenii a jucat roluri memorabile si a ramas in inimile celor care ii urmareau piesele de teatru.

 

"Teatrul Odeon anunta cu regret trecerea in nefiinta a actritei Oana Stefanescu. (...) Actrita a Teatrului Odeon de peste 30 de ani, a plecat dintre noi, lasand in urma amintirea unor roluri memorabile, dar mai ales imaginea unui om bun si discret, pana in ultima clipa a vietii sale."

Cei care vor sa-I aduca actritei un ultim omagiu o pot face de luni incepand cu ora 15:00 la Biserica Balaneanu - Iancu Nou (Soseaua Mihai Bravu 117-119).

Miercuri dimineata, trupul neinsufletit va fi transportat la Constanta, unde va avea loc inmormantarea.

Cine a fost Oana Stefanescu

Nascuta pe 19 noiembrie 1960, Oana Stefanescu a absolvit Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica „I.L. Caragiale” la clasa profesorului Octavian Cotescu si a debutat pe scena Odeonului in spectacolul „Mincinosul” de Carlo Goldoni, in 1991. Cea mai recenta premiera a fost pe 20 decembrie 2019, spectacolul „Persona” de Ingmar Bergman, regia Radu Nica.

Oana Stefanescu avea in pregatire musical-ul „Cabaret” de Joe Masteroff, muzica de John Kander, versuri de Fred Ebb, regia, coregrafia si costumele, Razvan Mazilu, in care juca alaturi de sotul ei, actorul Ionel Mihailescu.

De-a lungul anilor, a obtinunt de numeroase premii printre care si premiul pentru cea mai buna actita de teatru si chiar unul pentru cea mai buna actrita de film, pentru rolul Mariana in pelicula „Innebunesc si-mi pare rau".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea