Social

#miron murea # actor rapus de coronavirus #actor celebru #doliu #cascador

Doliu in cinematografia romaneasca! Actor celebru, rapus de coronavirus

 

Este doliu in lumea filmului romanesc. Celebrul actor si cascador Miron Murea, colaboratorul lui Sergiu Nicolaescu a decedat la varsta de 77 de ani, in urma infectarii cu noul coronavirus.

Din pacate, in cazul actorului si cascadorului Miron Murea, virusul s-a dovedit a fi fevastator. In cele din urma a pierdut lupta cu boala.

Prietenii si colegii acestuia sunt devastati de aflarea vestii. Acestia au transmis numeroase mesaje de condoleante.

"A fost un om deosebit, foarte inimos, vesnic dornic sa ii ajute pe cei din jur. Eu am avut initiativa de a face in fiecare an cate un parastas pentru colegii cascadori, dar va dati seama ca nu puteam face totul de la Paris. Sigur, eu am trimis banii, dar Miron s-a oferit sa se ocupe de toata partea organizatorica, impreuna cu Jean Polizache. Prima oara ne-a onorat cu prezenta si nea Sergiu, nu cu mult timp inainte de a muri", si-a reamintit, cu tristete in glas, fostul cascador Paul Misai.

Cine a fost Miron Murea

Murea a aparut in numeroase productii romanesti.

Printre filmele in care si-a facut aparitia merita mentionate „Mihai Viteazul“, „Cu mainile curate“, „Pentru patrie“, „Revansa“ (regia Sergiu Nicolaescu), „Burebista“ (regia Gheorghe Vitanidis), „Stejar, extrema urgenta“, „Ecaterina Teodoroiu“, „Iancu Jianu, haiducul“, „Iancu Jianu, zapciul“ (regia Dinu Cocea) sau „Racolarea“ (regia George Cornea). Ulterior, a fost director de productie la filme precum „Domnisoara Christina“ (regia Viorel Sergovici) sau „Azucena, ingerul de abanos“ (regia Mircea Muresan).

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea