Social

#migratie #marea britanie #medic

Doctorii romani, recrutati pentru slujbe in Marea Britanie

Medicii romani sunt recrutati de firme britanice care le ofera salarii atractive. Criza i-a facut pe britanici sa importe specialisti din Europa de Est pe care ii platesc mai mult decat ar castiga in tara lor, dar sub standardele din sistemul medical din Marea Britanie.

In timp ce in Romania medicii lupta pentru cateva procente in plus la coeficientul de salarizare, in Marea Britanie ei sunt apreciati si ajutati sa se integreze alaturi de familie.

Firmele de recrutare ofera romanilor cursuri de pregatire. Un alt avantaj sunt facilitatile de angajare oferite sotilor sau sotiilor medicilor recrutati. 

"Sunt solicitati in special medici generalisti, anestezisti si oncologi, care, pe langa prima de instalare , primesc salarii tentante", a spus medicul Vasile Astarastoae , presedinte al Colegiului Medicilor din Bucuresti, pentru Evenimentul Zilei.

Tarile din care firmele de recrutare britanice "importa" medici sunt cu precadere Bulgaria, Romania, Polonia, Estonia si Lituania.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea