Social

Doar Codul Muncii poate sanctiona medicii vinovati de malpraxis

In cadrul conferintei privind gestionarea riscului in practica medicala, sustinuta ieri in Bucuresti, ministrul sanatatii, Eugen Nicolaescu , a facut o prezentare din care reiese ca cele mai multe cazuri de malpraxis se fac pentru ca nu exista regulamente de “ gestionare ” a pacientilor.

“Din analiza cazurilor de malpraxis rezulta ca acestea au loc deoarece «gestionarea» unui pacient se face dupa cutume, si nu dupa regulamente clare”, a declarat ministrul Nicolaescu. Insa demnitarul a mentionat ca, in cazul abaterii de la regulamentele medicale specializate pe care le va formula MSP, medicii pot fi sanctionati doar de Codul Muncii , desi acest document nu face referiri la erori exacte din profesia de medic.

La randul sau, presedintele Colegiului Medicilor, profesorul Ioan Lascar, a mentionat ca numai in 2007, la CMB, au fost inregistrate134 de sesizari noi privind cazurile de malpraxis, cu aporape 34% mai multe decat in 2006. Profesorul Lascar a recunoscut faptul ca elaborarea protocoalelor terapeutice clare reprezinta o urgenta pentru evaluarea eventualelor cazuri de malpraxis.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea