Social

#romania #paza #paza scoli #paza licee

Doar 21% dintre scolile si liceele din Romania sunt pazite

Politia Romana a verificat recent situatia asigurarii cu paza a scolilor si liceelor din Romania la inceputul anului de invatamant 2012/2013. Statistica arata ca doar 21,4% dintre cele peste 20.000 de institutii de invatamant preuniversitar sunt pazite.

Politistii au verificat modul in este asigurata paza, daca unitatile scolare detin sisteme electronice si mecanice de paza si alarmare, care este stadiul elaborarii regulamentelor de ordine interioara, precum si modul in care isi desfasoara activitatea unitatile comerciale amplasate in zona adiacenta.

Din totalul de 20.035 de unitati de invatamant sunt asigurate cu paza 4.286 (2.786 in mediul urban si 1.500 in cel rural). Dintre acestea, 2.664 au paza proprie, reprezentand doar 13% din totalul unitatilor de invatamant. De asemenea, 5 procente din totalul de institutii de invatamant au apelat la firme de paza, iar 3% opteaza pentru paza mixta.

In ceea ce priveste sistemele electronice si mecanice de paza si alarmare, aceste sunt prezente in 4.343 de unitati scolare.

Sursa foto: bihon.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea