Social

Distractie cu sud-africanii

Selectionata de hochei pe gheata a Romaniei a invins luni reprezentativa Belgiei, scor 4-2, in prima partida de la Campionatul Mondial, Divizia a II-a - al treilea esalon valoric - care se desfasoara in Bulgaria, la Sofia. Ieri, tricolorii s-au distrat cu exotica reprezentativa a Africii de Sud, 19-3 (5-0, 6-0, 8-3), in prima confruntare din istorie intre cele doua nationale!
Tricolorii ar fi trebuit sa debuteze cu un meci de antrenament chiar in fata exoticei Africa de Sud , insa echipamentul adversarilor desemnati initial nu a ajuns in timp util in capitala Bulgariei! Asa ca programul turneului s-a modificat: am intalnit intai Belgia (luni, 4-2) si abia ieri Africa de Sud (19-3)!
Fara Basilidesz Tibor, menajat dupa o accidentare suferita in prima zi a competitiei, in locul caruia a fost folosit fundasul Goga, romanii au batut recordul de eficacitate. Africa de Sud nu inseamna nimic in hocheiul pe gheata, deci nu trebuie sa ne inflamam dupa un astfel de succes. Dar le-am cerut baietilor sa trateze serios meciul. Ne-am dezmortit mai greu, insa am fost multumit de primele doua reprize. I-as remarca pe Geru, care a dat 6 goluri, si pe colegii lui de linie de atac, Georgescu si Andrei Nutu , a comentat antrenorul principal Daniel Herlea, care l-a utilizat ieri intre buturi pe Viorel Radu. Pacat ca ne-am relaxat pe final, cand am si incasat trei goluri. Nu cred ca Africa de Sud a mai dat vreodata trei goluri intr-un meci oficial. Partida de ieri a fost urmarita de 10 spectatori platitori!
Obiectivul nationalei este promovarea in Divizia I, obiectiv pentru care jucatorii ar urma sa incaseze sume cuprinse intre 500 si 1.500 de euro.
Joi, de la ora 12.00, Romania va intalni Spania.
Desi arena Winter Sports Palace pe care se desfasoara competitia arata bine, iar gheata este excelent intretinuta, suprafata de antrenament si vestiarele sunt sub orice critica. N-ai loc sa pui o moneda, daramite echipamentul! Ne sufocam in acest spatiu mic, a afirmat secundul Ioan Martin.
CM, Divizia a II-a, Sofia

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea