Social

#disponibilizari #constructii #anofm #plati #intarzieri

Disponibilizari colective in 2013: Aproape 12.000 de romani risca sa ramana someri

In prima jumatate a anului 2013, angajatorii vor concedia colectiv aproape 12.000 de romani. Firmele au depus notificari in acest sens la agentiile pentru ocuparea fortei de munca, anunta TVR. Majoritatea persoanelor care figureaza pe listele de concedieri in masa sunt din municipiul Bucuresti si din judetele Bacau si Cluj.

Aproape jumatate dintre acestia lucreaza in constructii. Una dintre principalele cauze ale acestor masuri o reprezinta platile intarziate. Conform calculelor, antreprenorii au de recuperat peste un milion de euro din facturi neonorate.

In perioada de preaviz, toate persoanele care urmeaza sa fie disponibilizate vor trece prin procedura de preconcediere si vor primi informatii in legatura cu posturile de munca vacante si serviciile pe care Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca le ofera gratuit.

In 2012, mai putin de jumatate dintre concedierile in masa s-au concretizat. In total, peste 20.000 de angajati au intrat in disponibilizari colective.

Sursa foto: qmagazine.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea