Social

#titularizare #copii #primarie #director #scoala

Directorii scolilor vor fi alesi de primarie pentru 4 ani

Directori de scoala vor fi numiti de primari pentru o perioada de 4 ani, titreaza Adevarul. In plus inspectorii scolari vor primi numirea in functie de la Ministerul Educatiei, dupa cum mentioneaza proiectul de modificare a legislatiei invatamantului, propus de noul ministru al educatiei.

Conform noului proiect profesorii ar urma sa fie angajati in urma unui concurs tinut la scoala, si nu in urma examenului national de titularizare , cum se intampla in prezent. Astfel, cei care ocupa posturile vor deveni titulari in sistemul national iar in cazul in care in urma concursului vor ramane locuri neocupate, acestea vor fi transmise catre inspectorate care vor organiza concursuri de suplinire.  

Conducerile scolilor vor fi reprezentate de un consiliu de administratie din care vor face parte o treime  reprezentanti ai scolii, o treime reprezentanti ai asociatiilor de parinti si o treime reprezentanti ai autoritatilor locale, un director adjunct si un director, numit de primarul localitatii. Acesta din urma va semna cu primaria un contract de management pe o perioada de patru ani.

Aceasta noua initiativa naste in randul parintilor pareri pro si contra. Unii considera ca aceasta initiativa este una care nu va face bine scolii romanesti, datorita politizarii excesive.

“Cel care va vrea sa devina director de scoala se va inscrie in cine stie ce partid si va trebui sa se puna bine cu primarul, in loc sa se concentreze pe planurile pentru scoala. Aceasta politizare excesiva nu este un semn bun”, crede Marius Popa, parintele unui copil in clasa a sasea, la o scoala din Bucuresti.

Pe de alta parte contractul de management pe o durata de patru ani este considerata o veste buna: “Asa directorul va putea sa isi faca planuri pe termen lung si sa faca un parteneriat cu primaria, care sa il ajute in realizarea planurilor pe care le are”, crede Liliana Iordache, project manager IT si mama unui copil in clasa a patra din Bacau.  

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea