Social

#directori #directori scoli #consilii profesorale #alegere directori

Directorii de scoli ar putea fi alesi de consiliile profesorale

Directorii de scoli ar putea fi alesi la fel ca si rectorii universitatilor, de catre cadrele didactice. Initiativa ii apartine Ecaterinei Andronescu, ministrul Educatiei. Andronescu este de parere ca in acest fel institutiile de invatamant isi vor gestiona singure problemele, fara niciun fel de amestec politic.

"Eu vreau sa schimbam Legea invatamantului, in aceasta lege sa scriem ca directorul este ales de consiliul profesoral si in felul acesta scapam de orice ingerinta politica. Asa se aleg rectorii acum. Am fost rector, m-a ales comunitatea academica, stiam ca trebuie sa dau socoteala comunitatii academice", a declarat Andronescu, la o conferinta de presa sustinuta la Alba Iulia.

Pe de alta parte, ministrul a profitat de ocazie pentru aduce argumente in sprijinul introducerii bacalaureatului profesional. Ecaterina Andronescu a spus a bacalaureatul profesional "va separa apele". Astfel, cei ce vor sustine bacalaureat national vor obtine permis de acces in invatamantul superior, iar cei care vor opta pentru cel profesional vor primi acces spre piata muncii.

Sursa foto: newsbv.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea