Social

Din tren, inspre Timisoara (II)

3 Ce verde e Romania! E frumoasa si proaspata, asa pastelata cu maci si musetel. Pare tinara si viguroasa. Musteste de viata. Pe ogoarele nepirguite asuda tarani razleti, femei si barbati. Sint batrini si girboviti. Sapa, cosesc, copilesc, cara cu circa snopi de iarba, si cum lucreaza ei aplecati deasupra pamintului seamana cu niste echere de oase si carne. Niste echere neatinse de globalizarea mondiala. Niste echere cu care tragem liniile unui neam surpat de pribegia postcomunista. Ce gri e Romania dezradacinata ! E zbircita si ofilita, rezemata in echerele de tarani muribunzi …

4 Inspre Caransebes , dincolo de Herculane , se semetesc cringuri intregi de salcimi. Sint inciorchinati si-si vintura mindri nevoie mare candelabrele florale. Pe tapsanele marginase vegheaza capite de fin, suple si dese. Din departare seamana cu soldatii de teracota mosteniti de la chinezi ca zalog al nemuririi. Si soldatii astia de iarba decapitata s-au inteles ei c-ar fi bine sa pazeasca salcimii infloriti. Si nu-i slabesc neam. Doamne, preface-ne si pe noi, oamenii, macar o data in salcimi! Sa inflorim primavara si sa ne iubim pe paturi de petale inmiresmate. Sa te mai tii atunci fericire si armonie! S-ar duce pe pustii si razboaiele!  Pai, cine ar fi in stare sa impuste salcimi infloriti?

 

Continuarea in Jurnalul National 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea