Social

#cluj #copii cu dizabilitati #copii dizabilitati

Din solidaritate pentru copiii cu dizabilitati

Comunitatea clujeana este tot mai preocupata de soarta semenilor ei. Cel putin asa resimtim noi, cei de la Gradinita Speciala Malteza, centru de zi pentru copii cu dizabilitati neuromotorii grave.

In week-end, caini terapeuti si reprezentanti ai asociatiei Dog Assist, numeroase familii cu copii in Parcul central si trupa KONTHRAST cu invitatii lor au facut ca zilele de sambata si duminica sa fie o sarbatoare a solidaritatii cu cei mici si vulnerabili.

Astfel, in 13 iunie in parcul central timp de cateva ore bune, copii cu dizabilitati din cadrul Gradinitei Speciale Malteze i-au avut invitati speciali de joaca pe cainii terapeuti si pe toti copiii doritori. Prietenii blanosi de la asociatia Dog Assist i-au cucerit pe toti cei mici cu docilitatea, prietenia si intelepciunea lor. Este vorba de caini terapeuti, special pregatiti sa acompanieze persoane cu diferite probleme intr-un proces de suport terapeutic, prin utilizarea metodelor care au la baza interactiunea om-animal. Toti copiii participanti au petrecut astfel momente de voie buna, au fost incurajati sa comunice, sa se joace, sa se descopere, fiecare cu specificul sau, dar cu totii incarcati de spiritul copilariei.

Initiativele de solidaritate au continuat duminica seara, cand trupa de muzica rock KONTHRAST a sustinut un concert in folosul copiilor cu dizabilitati. Evenimentul s-a desfasurat la Zorki Photo Cafe, avand invitati speciali pe Veronica Fizesan – soprana, Linczing Dora – percutie si Cristian Mihaescu – claviaturi.

Multumim acestor prieteni minunati care nu au ezitat sa fie alaturi de cei mai vulnerabili membri ai comunitatii noastre!

Gradinita Speciala Malteza este sprijinita de Consiliul local Cluj-Napoca, fundatia United Way si persoane fizice si juridice din tara si din strainatate.

Gradinita Speciala Malteza pentru copii cu dizabilitati neuromotorii a fost infiintata in urma cu 22 de ani de catre Serviciul de Ajutor Maltez in Romania ca raspuns la nevoia de dezvoltare a unor servicii pentru copiii cu dizabilitati severe (neurologice, motorii grave, autism) pentru a le creste sansele de recuperare si integrare in comunitate si pentru a putea preveni marginalizarea si abandonul.

Serviciile care sunt acordate in cadrul gradinitei au ca scop aducerea copiilor in mijlocul comunitatii, prin desfasurarea de activitati de socializare, educationale si de stimulare, terapie ocupationala, kinetoterapie, logopedie, consiliere parentala.

In judetul Cluj, Gradinita Speciala Malteza este singura institutie privata care functioneaza ca centru de zi pentru copii cu dizabilitati severe, fiind acreditata de catre Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale si licentiata de catre Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului.

Advertorial

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: 6 sfaturi pentru a depasi plafonarea la job

Experti Cariera

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: Schimba paradigma in cautarea unui job

Experti Cariera

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: Se poate incepe si asa…

Experti Cariera

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: Schimba paradigma in cautarea unui job

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.