Social

#emil boc sporuri #reducere cheltuieli bugetare

Din martie, bugetarii raman doar cu sporul de noapte si cel de vechime

Emil Boc a anuntat ca nu se vor mai acorda sporuri incepand din martie sau aprilie, dupa terminarea evaluarilor ce au loc in acest moment.

Premierul a mai declarat ca sporurile de noapte si cele pentru vechime vor ramane intacte, fiind protejate de Codul Muncii . In schimb, nu va mai fi acordat sporul pentru ore suplimentare . "Daca cineva munceste 10 ore intr-o zi, cu doua in plus fata de norma, va avea 2 ore libere in urmatoarele 30 de zile, cum scrie in Codul Muncii ," a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, Emil Boc.

De asemenea, nu se vor mai acorda sporuri angajatilor care lucreaza pentru atragerea fondurilor europene, decat pe baza unor rezultate exceptionale. "Legea spune ca sporul poate fi intre 50 - 100%, iar, printr-o ordonanta data de guvernul trecut, acesta era la 75%.

El va fi de maxim 75% si se va acorda doar persoanelor care au legatura directa cu atragerea fondurilor europene, nu si soferului sau bucatarului, si doar pe baza de performanta, cu sarcini precise, care trebuie sa se materializeze in bani adusi in Romania," a spus Emil Boc.

Alte sporuri puse pe " lista neagra " sunt cele pentru persoanele care gestioneaza imprumuturi externe si cel pentru utilizarea unei limbi straine, care vor intra pe lista sarcinilor de serviciu. Sporul de antena va fi acordat doar in urma unor masuratori, care ar atesta daca sanatatea angajatilor este pusa in pericol de antenele respective.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu: Branding - Cum sa eviti vecinii nepotriviti

Experti It

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu, multimedia designer si specialist de marketing online

Experti It

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: 8 functii ignorate ale smartphone-ului care iti imbunatatesc considerabil viata

Experti It

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Tendinte ale tehnologiei in 2014

Experti It

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.