Social

#criza #capsunari #spania #italia #romani #muncitori

Din cauza crizei, capsunarii trimit mai putini bani acasa

euro , aproape cat toate investitiile straine directe facute la noi in tara, noteaza Gandul, care adauga faptul ca din Spania si Italia sunt trimisi pana la 90% din totalul banilor trimisi acasa de romani.

Suma care a ajuns in tara noastra de la capsunari a fost cu aproape un sfert mai mare decat in 2007, fiind aproape egala cu investitiile aduse de investitorii straini. Odata cu debutul crizei insa au inceput sa scada si sumele trimise de catre romanii care lucreaza peste hotare catre rudele ramase in tara. Conform reprezentantilor firmelor de transferuri de bani in primele luni ale acestui an se inregistreaza o scadere de circa 10-15 % a mediei de transfer fata de anul precedent.
 
La nivel individual, scaderea echivaleaza cu 30-50 de euro mai putin pe fiecare mandat de trimitere a banilor catre rudele de acasa, luand in considerare numai sumele trimise, deci fara a lua in calcul faptul ca din ce in ce mai putini romani de peste granita mai trimit bani acasa.

Acest lucru se datoreaza in mare parte faptului ca Spania si Italia, cele doua tari din care veneau majoritatea banilor catre tara noastra se confrunta si ele cu recesiunea si capsunarii nu-si mai gasesc prea usor de lucru. In plus, previziunile economice pentru cele doua tari arata ca scenariile nu sunt deloc optimiste.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea