Social

Dieta pe baza de supa de varza, una dintre cele mai periculoase

Se stie ca beneficiile pe care le da consumul de fructe si legume sunt numeroase. De aceea, ele trebuie consumate zilnic. Varza este una dintre cele mai benefice legume pentru organismul uman. Pe de alta parte, faimoasa dieta cu supa de varza a fost declarata de Asociatia Americana a Inimii ca una dintre cele mai periculoase diete din cauza continutului nutritional foarte scazut. O dieta trebuie sa contina si proteine si grasimi, dar si carbohodrati, in anumite cantitati recomandate de nutritionisti. Astfel, o dieta sanatoasa bazata pe varza trebuie sa aiba o reteta bine elaborata. Faimoasa dieta bazata pe supa de varza contine ceapa verde, piper, rosii, telina, bulion, concentrat de supa si varza. Astfel, nu exista un echilibru intre substantele de care organismul are nevoie. Mai mult, in aceasta supa, continutul de sare este foarte mare si dauneaza tuturor, mai ales celor care sunt hipertensivi. Astfel, aceasta supa duce la retentia de apa in corp, problema specifica supraponderalilor si celor care au probleme cu inima. Se stie ca unul dintre beneficiile pe care le aduce varza este acela ca este un diuretic natural, care ajuta corpul sa scape de excesul de apa si sare. Sarea care se gaseste in bulionul si concentratul care se adauga in supa anihileaza, insa, efectul diuretic al verzei. In prima zi a faimoasei diete, participantii trebuie sa manance cate fructe vor (in afara bananelor) si cat mai multa supa de varza. Insa, din alimentatie lipsesc proteinele si grasimile.
  • Un adult are nevoie de 60 de grame de proteine pe zi Un adult are nevoie de 60 de grame de proteine pe zi. Majoritatea fructelor si legumelor contin mai putin de 1 gram de proteina. Astfel, un adult trebuie sa manance mai mult de 60 de fructe si legume pe zi. Daca un om este supraponderal poate sa stea fara sa consume grasimi pentru o zi sau doua, dar in final va fi afectat de lipsa grasimilor. Fara grasimi, creierul si anumite organe nu functioneaza corect. In a doua zi, se recomanda acelasi lucru ca in prima zi de dieta plus un cartof copt cu unt, la cina. Deci, in a doua zi se adauga grasime in alimentatie. Insa, untul nu este tocmai cea mai sanatoasa sursa de grasime. Nutritionistii spun ca aproximativ 30% din necesarul zilnic de calorii trebuie luat din grasimi nesaturate , ca uleiul de masline sau cel de ton. Proteinele lipsesc a doua zi la rand. In a treia zi din nou lipsesc grasimile si proteinele.
  • Lipsa grasimilor duce la o stare de moleseala Varza nu are un continut ridicat de calciu. De fapt, in afara de brocoli si spanac, nicio leguma nu ofera un continut satisfacator de calciu. Dupa cum se stie, calciul este necesar pentru a preveni osteoporoza. Cei care urmeaza o astfel de dieta primul lucru pe care il observa este ca nu mai au energie si se simt molesiti. Desi organismul poate sa-si procure energia din carbohidrati, fara proteine si grasimi cel care urmeaza dieta este obosit si usor iritabil. In concluzie, aceasta dieta duce la un deficit nutritional imens, sustin cpecialistii americani. Varza, sin­gura, este o sursa im­­­por­tanta de vita­mina C si de fibre. Este adevarat ca in urma acestei diete se slabeste foarte mult in doar cateva zile. Insa, pe langa deficitul nutritional, dieta pune serios in pericol sanatatea si chiar viata celor care au probleme de inima. Pentru a slabi, cel mai bine si cel mai sanatos este bine sa se apeleze la miscare. In plus, miscarea este si cea care ajuta la prevenirea afectiunilor cardiace. Specialistii recomanda intre 5 si 10 fructe si legume pe zi, de diferite feluri. Fiecare fel de leguma ofera organismului flavonoizi care ajuta la prevenirea cancerului si la reducerea nivelului de colesterol. Mai mult, flavonoizii reduc si tensiunea arteriala si nivelul zaharului din sange. Desi varza este foarte sanatoasa, un om beneficiaza la maximum de efectele ei daca o consuma in combinatie cu spanac, morcovi, mere si portocale. Aboneaza-te la Newsletter-ul de Sanatate Acasa.ro ca sa afli cum iti mentii sanatatea si frumusetea.
  • Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

    •  
    •  

    Articol scris de

    Vezi toate articolele

    Articole din social

    Top

    Cauta-ti perechea