Social

Dieta in timpul sarcinii

Responsabilitatea unei femei insarcinate implica si dieta pe care o abordeaza in timpul sarcinii, o dieta care trebuie sa fie bogata in nutrienti, sa aiba un continut mare de calorii, proteine, fier, calciu, acid folic si, pentru unele femei, vitamina D . Trebuie evitat consumul excesiv de sare, acesta putand provoca hipertensiune arteriala . De asemenea, trebuie sa evitati produsele care contin ingrediente crude sau insuficient preparate termic: branza (feta, etc.), laptele nepasteurizat. Spalati bine fructele si legumele inainte de a le consuma pentru a indeparta pesticidele si bacteriile. Evitati pestele-spada, rechinul, macroul si majoritatea tipurilor de peste de apa dulce - deoarece contin cantitati mari de mercur, care poate duce la nasterea unui copil cu malformatii congenitale . Evitati consumul excesiv de cafeina: o singura ceasca de cafea pe zi. Dieta in luna a 2-a In aceasta luna calciul are un rol important in dezvoltarea armonioasa si pentru sanatatea sa, corpul bebelusului fiind in plina formare. Calciul favorizeaza formarea oaselor si dintilor bebelusului, previne riscul hipertensiunii arteriale si al depresiei post-partum la viitoarea mamica. Deci, este momentul cel mai indicat pentru refacerea rezervei de calciu. Alimentele bogate in calciu sunt: produsele lactate (lapte, branza, iaurt, etc.), fructele, legumele uscate (linte, mazare, fasole) sau proaspete (spanac, varza). In general organismul utilizeaza mai eficient calciul din produsele lactate decat cel de origine vegetala. (continuarea in Click!) Aboneaza-te la Newsletter-ul de Sanatate Acasa.ro ca sa afli cum iti mentii sanatatea si frumusetea.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea