Social

Dieta cu legume şi fructe previne astmul

Majoritatea ţărilor dezvoltate se confruntă cu adevărate epidemii de astm , principala explicaţie a cercetătorilor fiind trecerea de la alimentaţia bogată în fructe şi legume proaspete la cea de tip fast-food. Numai în Marea Britanie cazurile de astm s-au dublat în ultimii 20 de ani, fenomen asociat cu creşterea consumului de grăsimi şi alimente procesate şi cu scăderea consumului de vitamine şi minerale din dieta copiilor. Peste 1,4 milioane de copii britanici suferă de astm, iar rata acestor cazuri a crescut de patru ori în ultimii 30 de ani, informează thisislondon.co.uk. Studiul, realizat de o echipă internaţională de cercetători şi desfăşurat în Grecia, sugerează că o alimentaţie bogată în produse mediteraneene, precum uleiul de măsline, poate preveni astmul şi alte simptome alergice pe care le pot dezvolta copiii. Dieta mediteraneană, bogată în fructe, legume şi nuci, este extrem de puternică în combaterea guturaiului, dar oferă şi protecţie împotriva simptomelor de astm şi a alergiilor pielii. Cercetătorii au descoperit că 80% din cei 700 de copii cu varste sub 18 ani care au participat la studiu consumau fructe proaspete şi 66% din aceştia consumau legume proaspete de două ori pe zi. Copiii care consumă nuci cel puţin de trei ori pe săptămană şi cei care preferă strugurii, portocalele, roşiile şi merele prezintă mai puţine probabilităţi de a dezvolta alergii ale căilor respiratorii. Nucile sunt benefice pentru că sunt bogate în vitamina E , care apără organismul împotriva distrugerii celulare, iar magneziul previne alergiile şi îmbunătăţeşte activitatea plămanilor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea