Social

#dieta nordica # stil de viata sanatos #nutritionisti #dieta #regim

Dieta care prelungeste viata! Ce-ti recomanda nutritionistii sa consumi

Dieta nordica este din ce in ce mai populara in intreaga lume. Despre aceasta dieta, nutritionistii sustin ca prelungeste viata si te poate feri de dementa.

Islanda si Suedia sunt doua dintre tarile cu cea mai sanatoasa populatie, multi dintre locuitori adoptand un stil de viata sanatos. Cercetatorii sustin ca dieta nordica este una dintre principalele cauze prentru care populatia este sanatoasa.

Potrivit unui studiu realizat de Institutul Karolinska, dieta nordica ajuta creierul sa ramana sanstos si previne dementa la batranete.

Dieta nordica este simplu de urmat de oricine, deoarece nu este un regim drastic.

Principiul de baza este consumarea de hrana sezoniera, locala. Nordicii consuma mult peste si evita legumele fainoase, precum cartofii. Acestia inlocuiesc uleiul de masline cu cel de rapita si nu consuma unt sau margarina. In plus, dulciurile le inlocuiesc cu mere pere si piersici.

Per Edwards, bucatar: "Dieta nordica inseamna respectarea anotimpurilor asa cum sunt ele. Mancam peste vara, atunci cand trebuie mancat. Acum mancam somon si hering. Apoi punem pestele la saramura sau il afumam, pastrandu-i grasimea naturala si mentinandu-l sanatos.", declara bucatarul Per Edwards, potrivit stirileprotv.ro.

Sursa foto: igelosa.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea