Social

Dieta aromelor

Doctorul nutritionist american David Katz, cel care a pus la punct "Trucul Dietei cu Aroma ", a castigat increderea vedetelor de la Hollywood.

El le da ca exemplu pe Victoria Beckham si Katie Holmes, care au dobandit siluete perfecte urmand acest regim. Katz promite ca oricine poate avea o silueta de vis pe care o poate mentine fara eforturi stresante, multa vreme.

Cum functioneaza aceasta dieta? Dr. David Katz precizeaza din start ca ingredientele din mancare sunt vinovate de aromele ascunse care ne stimuleaza apetitul. De aceea, el recomanda celor interesati de dieta sa respecte un principiu esential: sa nu amestece aromele si sa consume mancaruri care contin doar cateva ingrediente.

Al doilea principiu al dietei se refera la tema aromelor. Concret, acest regim are trei faze importante. In primele patru saptamani ale dietei, numita Faza I , trebuie folosita doar o aroma la toate mesele.

Daca "Tema zilei" se refera la afine , atunci acest fruct trebuie introdus la toate mesele: la micul dejun se mananca o tarta cu afine, la pranz – o salata in care adaugam si afine, iar seara – o friptura cu afine. Dieta nu interzice niciun aliment, dar recomanda mancaruri neprocesate industrial.

Faza a II-a dureaza inca doua saptamani, iar mesele pot sa contina, zilnic, mai multe arome. Iata un exemplu oferit de dr. Katz: la micul dejun, aroma principala este lamaia; la pranz poate fi busuiocul, iar la cina - rosiile. Faza a III-a este permanenta: ideal ar fi sa devina un mod de viata.

Se poate manca orice, dar fara sa se amestece prea multe mancaruri la o singura masa. Nu se combina niciodata gustul sarat cu cel dulce la o masa. Dupa un sandvici cu sunca nu se bea un suc dulce.



Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea