Social

#cauze deces diego maradona # a murit diego maradona #diego maradona

Diego Maradona – s-au aflat cauzele mortii sale. 3 zile de doliu national in Argentina

Vestea ca Diego Maradona a murit a luat pe nepregatite o lume intreaga. Presedintele Argentinei, Alberto Fernandez, a declarat trei zile de doliu oficial dupa decesul castigatorului Cupei Mondiale din 1986.

 

Potrivit unui rezultat preliminar al autopsiei, se pare ca legenda fotbalului a suferit un edem pulmonar acut din cauza problemelor cardiace. Decesul a avut loc in timp ce dormea.

Conform medicilor legisti, Maradona a murit de „insuficienta cardiaca acuta, la un pacient cu cardiomiopatie dilatativa, insuficienta cardiaca congestiva care a generat edem pulmonar acut”.

Decesul s-a produs miercuri, in jurul orei locale 12.00, in locuinta fostului jucator din Buenos Aires.

Maradona a fost gasit decedat miercuri, de psihologul si psihiatrul lui care s-au dus in camera fostului jucator dupa ce acesta nu a iesit dimineata. Maradona nu a raspuns metodelor de resuscitare. 

Maradona a avut probleme de sanatate in ultima vreme. Acesta a fost externat din spital in urma cu doua saptamani, dupa o interventie chirurgicala pe creier, el fiind supus unei operatii de rutina pentru un hematom subdural. Maradona fusese internat in spital din cauza ingrijorarilor legate de anemie si deshidratare, moment in care medicii au descoperit hematomul si au actionat de urgenta, operatia fiind un succes.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea