Social

#detinut guantanamo #dick marty #europa

Dick Marty solicita Europei sa primeasca detinutii de la Guantanamo

Juristul elvetian Dick Marty , fost raportor al Consiliului Europei cu privire la cursele secrete CIA, a cerut miercuri "tuturor tarilor europene care au criticat Guantanamo sa faca un efort" acordand azil prizonierilor de la centrul de detentie.

Acesta a adaugat ca inca ne se cunoaste o solutie care sa permita inchiderea penitenciarului, informeaza AFP.

"Problema este ca nu se stim cum va fi inchis Guantanamo", a declarat expertul in drepturile omului.

Obama a cerut suspendarea procedurilor judiciare in fata tribunalelor exceptionale de la Guantanamo timp de 120 de zile, ceea ce ridica problema gazduirii prizonierilor.

"Situatia este ca intr-un roman de Kafka", a spus senatorul elvetian, autorul unor rapoarte remarcate despre centrele de detentie ale CIA din Europa si despre transferurile ilegale de prizonieri catre Guantanamo.

De fapt, acordarea de azil in Statele Unite pare "dificil de sustinut", avand in vedere ca majoritatea celor 200-300 de prizonieri de la Guantanamo nu pot reveni in tarile lor de origine, pentru ca respectivele state refuza sa-i primeasca. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea