Social

#diabet #sanatate #test diabet # boli sange

Diagnostic anticipat pentru diabet. Uite ce boli te ajuta sa previi!

Un test de diagnosticare a diabetului de tip 2 cu cativa ani mai devreme de declansarea acestuia este in lucru in laboratoarele de la Universitatea din Manchester. Metoda de diagnosticare anticipata ar putea ajuta insa si la prevenirea altor afectiuni, unele dintre acestea fiind mortale.

Pentru depistarea anticipata a diabetului, cercetatorii vor sa elimine nivelul de zahar din sange din parametrii luati in calcul, considerand ca acesta atinge cote alarmante doar in momentul in care boala a evoluat deja in organism. In schimb, ei si-au fixat atentia asupra nivelului de grasimi din sange, al vitaminei D si al unor proteine.

Depistarea anticipata a diabetului ar putea duce la scaderea riscului de accidente vascular-cerebrale, de infarct sau de orbire, boli asociate cu diabetul de tip 2. Cercetatorul Kennedy Cruickshank crede ca testul va fi operational in cinci ani, anticipand declansarea diabetului cu luni sau poate un an mai repede.

Foto: thechart.blogs.cnn.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea