Social

#romania negociere gaze #romania livrari gaze #romania rusia gaze

Diaconescu: Romania va negocia cu Rusia livrari directe de gaze

Livrarile directe de gaz rusesc reprezinta o prioritate nu numai pentru Romania, ci si la nivel european, afirma ministrul Afacerilor Externe, Cristian Diaconescu.

El a declarat ca va merge in curand la Moscova, unde va discuta despre posibilitatea eliminarii intermediarilor in comertul cu gaz dintre Rusia si Romania.

"In acest moment gasirea unor alternative sau o interconectivitate mai serioasa din punct de vedere energetic reprezinta pentru Romania prioritati, iar aceste prioritati sunt de natura economica, nimeni nu trebuie sa le interpreteze ca un fel de reactie politica la ceea ce s-a intamplat si evident ca subiectul trebuie abordat cu partenerii rusi. Nu avem nici o limitare din acest punct de vedere, este o problema care-i priveste direct si imediat pe cetatenii Romaniei. Interesele lor si ale tarii prevaland, vom spune foarte clar aceste lucruri. Din dialogul de pana acum exista disponibilitate din partea rusilor privind abordarea acestei teme", a declarat Diaconescu intr-un interviu pentru Cotidianul.

In ceea ce priveste constructia gazoductului Nabucco , ministrul Afacerilor Externe a declarat ca spera ca UE sa constientizeze ca trebuie sa aiba o atitudine coerenta si unitara in privinta securitatii energetice

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea