Social

#cristian diaconescu #vizita chisinau #andrei statan #relatii romania moldova

Diaconescu pleaca la Chisinau si Kiev

Ministrul de Externe cristian diaconescu efectueaza joi, 22 ianuarie, o vizita oficiala la Chisinau.

Informatia a fost confirmata de purtatorul de cuvant al ministerului, Alin Serbanescu, dupa ce fusese initial anuntata de ministrul moldovean de externe, Andrei Stratan , informeaza Newsin.

De asemenea, Cristian Diaconescu va efectua vineri, la invitatia omologului sau ucrainean, Volodimir Ogrizko, o vizita oficiala in Ucraina, in contextul disputei ruso-ucrainene pe tema gazului, dar si a solutionarii cazului Romaniei contra Ucraina, la Curtea Internationala de la Haga.

Cristian Diaconescu a declarat inca de la inceputul mandatului sau ca va incerca sa schimbe "relatia contradictorie" a Bucurestiului cu republica moldova.

Noul sef al diplomatiei romane a caracterizat relatia din ultimii ani cu Republica Moldova ca fiind una "contradictorie", ca urmare a "incapacitatii de a avea un proiect" coerent la nivel national.

"Relatia cu Republica Moldova trebuie sa se bazeze pe modul in care vom reusi sa aducem UE la masa de dialog cu Republica Moldova", a explicat Cristian Diaconescu

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea