Social

#comisia juridica #camera deputatilor #acces presa #psd #adrian nastase

Dezbaterea privind cazul Nastase: PSD a vrut sa scoata presa din sala

Reprezentantii Comisiei juridice au inceput sedinta in care se discuta cazul Adrian Nastase certandu-se daca ar trebui sau nu sa faca sedinta publica, daca a trebui sau nu ca presa sa ramana in sala.

Cei care nu vroiau presa in sala au fost chiar cei de la PSD, reprezentantii PD-L pronuntandu-se "pentru", iar cei ai UDMR si PNL abtinandu-se.

Social-demoratul Florin Iordache a propus desfasurarea sedintei in lipsa presei. Propunerea pesedistului a fost respinsa la diferenta de un vot, apartinand reprezentantei minoritatilor in Comisie, Liana Dumitrescu.

In ceea ce priveste elaborarea unui raport, deputatul PSD Eugen Nicolicea a precizat ca forul juridic este mandatat sa redacteze un astfel de document.

"Ca sa faci raport, trebuie sa intri in dezbateri pe fond", a precizat Nicolicea, adaugand ca plenul Camerei Deputatilor are dreptul sa ceara urmarirea penala in acest caz, conform Constitutiei, deci Camera "are un rol activ".

In schimb, colegul sau de partid, Florin Iordache a sustinut ca nu se poate face un raport fara a se consulta dosarele si a propus ca prin intermediul Biroului Permanent sa existe o coresponenta cu Parchetul General pentru a primi noi documente.

Presedintele Comisiei juridice a Camerei, Daniel Buda , a declarat marti ca pozitia PD-L este aceea de a solicita Camerei Deputatilor sa ceara inceperea urmaririi penale in cazul lui Nastase si a acuzat vechea conducere a Camerei ca a gresit trimitand informarea Comisiei la Parchet.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea