Social

#cutremur 8.2 grade # alerta tsunami #cutremur alaska #alaska #tsunami

Dezastru in Alaska! Cutremur de 8,2 grade pe scara Richter! Alerta de tsunami! VIDEO

Un cutremur puternic, cu magnitudinea de 8,2 grade pe scara Richter s-a produs in Alaska in urma cu cateva ore. Acesta a fost urmat de o alerta de tsunami, oamenii fiind nevoiti sa evacueze si sa caute adapost la inaltime.

 

Cutremurul s-a produs miercuri seara la ora locala 22:15 (joi dimineata, ora 6:15, ora Romaniei). A fost un cutremur de suprafata, produc la adancimea de doar 35 de kilometri. Cutremurul a fost urmat de sapte replici, doua dintre acestea cu magnitudine de peste 6 grade pe scara Richter, potrivit USGS.

 

 

Alerta de tsunami! Oamenii au evacuat casele cautand adapost la inaltime

Centrul National de Avertizare pentru Tsunami (NTWC) a emis o alerta de tsunami pentru regiunile sudice din Alaska, Peninsula Alaska si zonele de coasta de la Hinchinbrook Entrance la Unimak Pass.

Alarmele au sunat necontenit, anuntand oamenii de pericolul iminent. Acestia si-au parasit locuintele pentru a se adaposti la inaltime.

 

 

De asemenea, Agentia Meteorologica nipona analizeaza riscul unui tsunami pentru Japonia, iar autoritatile din Noua Zeelanda au anuntat ca evalueaza eventualele pericole pentru regiunile de coasta neozeelandeze.

Sursa foto: iNews.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea