Social

#cancer de san #mamografie #detector cancer # tumoare canceroasa

Detectorul de cancer la san care se utilizeaza la domiciliu

O echipa de cercetatori din Japonia a prezentat ieri, 24 octombrie, un aparat care poate detecta cancerul la san si poate fi folosit chiar la domiciliu, lucru ce ar putea duce la depistarea precoce a acestei boli.

Aparatul arata ca o minge de dimensiuni mici, care incape in palma, si a fost conceput in laboratorul de inginerie medicala Newcat din cadrul Universitatii Nijon, dupa opt ani de munca.

Detectorul de cancer este dotat cu o dioda electroluminiscenta si cu un fototranzistor, iar, daca mingea este presata pe san, va detecta orice acumulare de sange ce poate avea legatura cu o tumoare canceroasa.

In cazul in care aparatul va da un semnal ce ar putea indica o tumoare, pacienta va face rapid o serie de teste dediagnosticare rapida a bolii,  precum mamografia.

Detectorul de cancer nu a fost inca pus in vanzare, deoarece nu s-a gasit inca o companie care l-ar putea produce.

"Aparatul este gata, dar noi suntem o universitate si nu avem capacitatea de a-l produce si a-l vinde. Prin urmare, suntem in csutarea unei companii care l-ar putea produce si comercializa", a explicat profesorul Mineyuki Haruta

Sursa foto: modista.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea