Social

#trafic #bucuresti #zapada

Deszapezirea, intarziata de lipsa anvelopelor de iarna

Deszapezirea intarziata a Bucurestiului a provocat probleme in trafic chiar de la prima ninsoare. In capitala s-au produs peste 100 de tamponari dupa numai jumatate de zi de ninsoare.

Chiar daca simularea deszapezirii a functionat perfect, in practica, utilajele speciale au fost blocate in trafic si astfel zeci de mii de bucuresteni au ajuns mai tarziu la serviciu.

Primarul sectorului 1, Andrei Chiliman , i-a gasit vinovati pe soferii fara de iarna: "Da-i in ma-sa de nesimtiti ! Ar trebui impuscati ! Impuscati, impuscati, impuscati!". 

"Azi, cand sa iesim cu utilajele s-a pus capra un camion. Bucurestiul a ramas fara utilaje din cauza unor nesimtiti care nu au de iarna", a spus Chiliman, citat de Gandul.

Prima sedinta a Comandamentului de Deszapezire nu a inceput bine. "Domnilor operatori de deszapezire, am senzatia ca ne batem joc unii de altii. Mai mult voi de mine. Ce am discutat noi ieri seara si ce facem noi acum, in teren? Raportam date false? Imi spuneti ca ati imprastiat 200 de tone, 300 de tone, 1.000 de tone de substante pe strazi, dar de fapt nu ati facut nimic. Orasul e plin de gheata, s-a transformat in patinoar!", a spus primarul Sorin Oprescu.

"Ne facem de ras pentru a zece mia oara! Facem comandamente, dar noi stam in Primarie si bem cafele, in loc sa iesim pe strazi. Va rog sa ma credeti ca ne vom petrece noaptea impreuna", a mai spus Oprescu, potrivit Gandul.

Motivul pentru care, in centrul capitalei viteza de deplasare a masinilor nu depasea ieri 20 de kilometri la ora, ar finumarul insuficient de utilaje, care raman blocate in trafic inainte sa apuce sa curete.

"Nu stiu cu ce fel de material antiderapant au dat, ca la pasajul Baneasa nu se poate urca. In mod sigur vom aplica amenzi", a adaugat primarul.

Situatia s-ar putea chiar agrava in urmatoarele zile, in conditiile in care temperaturile maxime in weekend nu vor trece de zero grade, favorizand astfel formarea poleiului.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea