Social

#descoperire medicina # anticonceptionale efecte #contraceptive consecinte # probleme contraceptive

Descoperire-soc: Anticonceptionalele predispun la o boala neurologica grava, pentru care nu exista tratament!

Lista efectelor secundare nocive ale anticonceptionalelor se inmulteste cu o noua afectiune grava, descoperita recent de cercetatorii americani de la Academia Americana de Neurologie, din Philapelphia. Potrivit acestora, administrarea pilulelor corntraceptive creste riscul de scleroza multipla, o boala despre care se credea, pana de curand, ca este prevenita cu ajutorul lor.

Daca utilizezi ori te gandesti sa folosesti anticonceptionalele ca metoda contraceptiva pe termen lung, este important sa pui in balanta atat beneficiile, cat si efectele secundare. Recent, lista efectelor nocive ale acestora asupra sanatatii s-a marit cu inca o boala foarte grava, pentru care nu exista tratament: scleroza multipla.

Cercetatorii americani au derulat studiul pe 305 femei diagnosticate cu scleroza multipla si 3.050 de femei sanatoase. In urma cercetatorilor, acestia au descoperit ca femeile care luasera in trecut anticonceptionale prezentau un risc cu 35% mai mare de a dezvolta scleroza decat cele care nu luasera deloc aceste pastile. Riscul creste la 50% in cazul supraponderalelor si al femeilor care, la momentul studiului, erau inca pe anticonceptionale.

Foto: Blog.doctoroz.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea