Social

#cafea #beneficii cafea #cafea decafeinizata #cafea longevitate

Descoperire incredibila! Vezi cat traiesti daca bei cafea!

Cafeaua nu are efectele negative care i-au fost atribuite! Potrivit unui studiu realizat de cercetatorii americani si citat de sfatulparintilor.ro, persoanele care beau cafea normala sau decafeinizata sunt mai longevive decat persoanele care nu au un asemenea obicei.

Peste 400.000 de consumatori de cafea cu varste cuprinse intre 50 si 71 de ani au participat la cercetarea realizata de specialistii Institutului National de Cercetare a Cancerului din SUA. Comparativ cu persoanele care nu beau cafea, cele care consuma trei sau mai multe cesti de cafea pe zi au un risc cu 10% mai scazut de a muri precoce. Practic, este diminuat riscul de a-si pierde viata din cauza unor boli de inima, boli respiratorii, atac cerebral, diabet si infectii.

Daca in cazul femeilor, consumul de cafea nu a fost asociat cu mortalitatea din cauza cancerului, in ceea ce-i priveste pe barbati s-au descoperit rezultate semnificative intre consumul mare de cafea si un risc crescut de cancer.

Cafeaua contine peste 1.000 de compusi care pot influenta sanatatea umana, insa cercetatorii iau in calcul si faptul ca modul de preparare a acesteia poate afecta nivelul acestor componente.

Sursa foto: motaen.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea