Social

#camera deputatilor #bacalaureat #bacalaureat profeional #comisia de invatamant

Deputatii din Comisia de invatamant mentin bacalaureatul profesional

Comisia de invatamant din Camera Deputatilor a decis, luni, mentinerea bacalaureatului profesional prin Ordonanta de Urgenta 73/2010, respingand cererea de reexaminare formulata saptamana trecuta de presedintele Traian Basescu.

Decizia a fost luata cu cu 15 voturi "pentru" si un vot "impotriva". La sedinta Comisiei de invatamant nu au fost prezenti reprezentantii PDL, cu exceptia deputatului Marius Spinu. Acesta a criticat proiectul si a precizat ca nicaieri in Europa nu exista asa ceva. Spinu a parasit sedinta inainte de inceperea procesului de votare.

In urma cu o saptamana, presedintele Traian Basescu a cerut reexaminarea Legii care prevede introducerea bacalaureatului profesional, explicand ca, din cauza lipsei unei reglementari corespunzatoare, acesta tinde sa afecteze calitatea invatamantului si desfasurarea sesiunii bacalaureatului din 2013.

La scurt timp dupa anuntarea deciziei sefului statului, Ecaterina Andronescu, ministrul Educatiei, isi exprima convingerea ca actul normativ "va trece rapid prin Parlament" in cursul acestei saptamani.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea