Social

#lege #cadre medicale #aprobare lege

Deputatii au aprobat legea care pedepseste persoanele care lovesc cadrele medicale

Legea care prevede incriminarea faptelor de amenintare, lovire sau alte violente savarsite impotriva medicilor, asistentilor medicali si soferilor de ambulanta a primit unda verde din partea deputatilor.

Proiectul legislativ a fost adoptat cu 186 de voturi "pentru". Pedepsele pentru aceste fapte sunt similare celor prevazute de Codul Penal pentru infractiunea de ultraj.

"Amenintarea savarsita nemijlocit sau prin mijloace de comunicare directa contra unui medic, asistent medical, sofer de autosanitara, ambulantier sau orice alt fel de personal din sistemul sanitar aflat in exercitiul functiunii, ori pentru fapte indeplinite in exercitiul functiunii, se pedepseste cu inchisoare de la sase luni la doi ani sau cu amenda", se arata in textul legii aprobate de Camera Deputatilor.

Proiectul de lege a trecut deja de Senat, iar Camera Deputatilor este for decizional. Legea urmeaza sa fie trimisa la Cotroceni pentru a fi promulgata.

Sursa foto: cronicavj.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea