Social

# tratament depresie #depresie #antiinflamatorii

Depresia ar putea fi tratata cu medicamente antiinflamatorii. Iata de ce!

Cel mai recent studiu efectuat de cercetatorii canadieni din Toronto asupra pacientilor cu stari depresive arata ca boala ar putea avea o cauza banala, neluata in seama pana in prezent. Psihiatrii canadieni au descoperit o inflamatie la nivelul creierului pacientilor tratati de ei.

In urma tomografiilor efectuate pe un grup mare de persoane cu stari depresive s-a descoperit in creierul acestora o proteina cunoscuta ca fiind un marker pentru inflamatiile tesuturilor. "Este o dovada evidenta ca pacientii cu stari depresive sufera de o afectiune fizica a creierului", explica dr. Jeffrey Meyer, coordonatorul studiului.

Cercetarea recenta ar putea schimba atat tratamentul pacientilor suferinzi de depresie, cat si incadrarea bolii, catalogata pana acum ca o afectiune psihica. Peste 20% din adulti sufera episoade de depresie de-a lungul vietii. Boala poate evolua in pierderea poftei de mancare sau lipsa somnului, in unele cazuri impingandu-i pe suferinzi spre sinucidere.

Sursa foto: guardianlv.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea