Social

#furt arme ciorogarla #alerta grad 1 #ciorogarla ilfoc arme

Depozitul de la Ciorogarla, verificat ultima data acum 14 zile

Depozitul de la Ciorogarla , de unde s-au extras, potrivit autoritatilor, mai mult de 51 de arme, a fost verificat ultima data in urma cu 14 zile, au anuntat, vineri, surse judiciare.

Informatia vine dupa ce surse din politie au anuntat, joi, ca ultima verificare a depozitului a fost facuta vinerea trecuta.

Potrivit autoritatilor, persoanele care au furat armele din depozitul militar din Ciorogarla au intrat in incinta dupa ce au rupt sigiliul si au spart lacatele, pe care le-au pus inapoi astfel incat sa nu se observe la un control de rutina.

Toate structurile operative si informative ale MAI au declarat starea de alerta de gradul I inca de miercuri seara din cauza disparitiei a cel putin 50 de arme de la Unitatea Militara Ciorogarla . Miercuri noaptea, s-au organizat filtre de politie in toate judetele din jurul capitalei.

Pe langa aceste filtre, in toate garile, autogarile si aeroporturile din Bucuresti si din zonele limitrofe s-au luat masuri sporite de siguranta. Cel putin 51 de arme au disparut din depozitul Unitatii Militare din Ciorogarla, judetul ilfov, care apartine Aviatiei, conform surselor militare.

Printre acestea, se afla o mitraliera cu afet, mai multe pistoale -mitraliera si pistoale-mitraliera cu pat rabatabil . Persoanele care au furat armele din Unitatea Militara de la Ciorogarla au avut timp sa rascoleasca depozitul, deoarece nu au luat prima cutie cu arme care era acolo, au declarat, vineri, surse militare.

Aceleasi surse mai spun ca acest lucru ar putea duce la ipoteza ca cei care au luat armele au cautat prin depozit anumite arme si ca nu le-au luat la intamplare. Totodata, Ministerul Apararii a confirmat printr-un comunicat, joi noapte, ca de la Unitatea militara din Ciorogarla s-au furat mai multe arme, fara sa precizeze si numarul acestora.

Totodata, in urma inventarului facut s-a constat ca "nu a a fost sustrasa niciun fel de munitie", a anuntat ministrul Apararii, Mihai Stanisoara . 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea