Social

#autism #cnas #copii

Depistarea si tratarea autismului ar putea fi decontate de CNAS

Ministerul Sanatatii pregateste decontarea de catre casele de asigurari de sanatate a serviciilor specializate de depistare activa precoce a copiilor cu tulburari din spectrul autist si tratamentul medicamentos necesar.

Ordinul ministerului se afla in dezbatere publica pe site-ul www.ms.ro si prevede testarea copiilor cu varsta cuprinsa intre 1 si 3 ani de catre medicul de familie sau de cel pediatru , prin evaluari periodice efectuate la 12, 18, 24 si 36 de luni.

Ordiul pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 151/2010 privind serviciile specializate integrate de sanatate, educatie si sociale adresate persoanelor cu tulburari din spectrul autist si cu tulburari de sanatate mintala asociate prevede decontarea evaluarilor de catre casele de asigurari de sanatate.

Planul de psihoterapie va fi elaborat si supervizat de psihoterapeutul atestat in tehnici cognitiv-comportamentale specifice TSA, potrivit EVZ.ro.

Costurile tratamentului medicamentos pentru sanatate .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea