Social

Dependenta de miscare fizica

Este foarte promovat corpul masculin cat mai musculos! Excesul de suplimente alimentare pentru crestere musculara poate duce la afectiuni ale ficatului.

Noile standarde „de frumusete“ masculina au dus la aparitia unei noi obsesii. Astfel, barbatii au devenit obsedati de mersul la sala. Studiile arata ca revistele pentru barbati prezinta doar barbati care se apropie de perfectiunea fizica. Aceste „etalari“ fac ca barbatii sa devina obsedati de corpul lor. Unii dintre cititori sunt afectati din punct de vedere psihic si aleg să petreaca ore intregi mer­gand la sala, alergand sau mergand pe bicicleta. Aceasta problema afecteaza si femeile, in aceeasi masura ca pe barbati.

Psihologii de la Universitatea Winchester din Anglia au efectuat un studiu pe 161 de barbati cu varste cuprinse intre 18 si 36 de ani, care citesc reviste pentru barbati . In urma studiu­lui s-a stabilit ca barbatii credeau ca un corp perfect este sin­­gura sansa pentru a-si face o prietena care sa arate bine. Alte studii au scos la iveala si rezultate ingrijoratoare.

Chiar si copiii de opt ani vor sa mearga la sala

De exemplu, disponibilitatea pe internet a acestor reviste a facut ca pana si baietii de opt sau noua ani sa doreasca sa mearga la sala, sustin expertii britanici. Daca in cazul celor mici aceste cazuri sunt rare, in cazul adolescentilor lucrurile sunt mai accentuate. Adolescentii sunt foarte afectati de aceste imagini si ei fac tot posibilul pentru a se inscrie in tiparul social promo­vat.

Aceeasi influenta se observa si in cazul barbatilor singuri, mai arata studiile. Este vorba, in special, de barbatii care nu obisnuiesc sa se intalneasca cu persoane de sex opus. Acesti barbatii devin mai anxiosi, insa ei sunt cei care merg la sala mai des si lucreaza mai intens fata de barbatii care sunt implicati intr-o relatie.

Cercetatorii americani de la Universitatea din Florida au aratat ca imaginea barbatului ideal s-a schimbat foarte mult in ultimii 20 de ani, in comparatie cu imaginea femeii ideale. Astfel, barbatul ideal a devenit tot mai musculos odata cu trecerea timpului. Marcati de aceste fotografii, adolescen­tii devin nemultumiti de corpul lor, dezvolta disfunctii alimentare, folosesc steroizi si suplimente alimentare foarte putin testate.

Unii barbati sunt cei mai predispusi la dezvoltarea unei obsesii pentru mersul la sala

Aceste comportamente pot duce la o dezvoltare gresita a tinerilor. Mai grav, acesti tineri pot dezvolta probleme majore de sanatate, avertizeaza specialistii. Trebuie specificat ca numarul celor care sunt obsedati sa aiba un corp de invidiat este foarte mare, desi numarul de cititori ai revistelor de profil a scazut sau a ramas constant.

In paralel, revistele de femei sunt acuzate si ele ca influenteaza cititoarele sa fumeze si sa nu manance, doar ca sa fie mai slabe, mai spun expertii.

Stu­diile arata ca din ce in ce mai multe adolescente sar peste micul dejun si pranz. Ele aleg sa manance doar putin in timpul cinei. Astfel, aceste fete pot ajunge in orice moment sa sufere de anorexie. In ceea ce priveste baietii, acestia ajung sa faca sport ore in sir. Nu este rau faptul ca acesti baieti fac miscare fizica , este grav faptul ca ei aleg sa alerge sau sa „traga de fiare“ pana la epuizare.

In plus, ei apeleaza la tot felul de supli­mente pentru a minimaliza stratul de grasime si pentru mari masa musculara . Aceste suplimente le pot dauna si pot afecta ficatul iremediabil, conchid expertii.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea