Social

#damian green #ministru britanic #arestat

Demnitar britanic, arestat pentru divulgare de informatii secrete

Deputatul conservator , ministrul imigratiei in cabinetul din umbra de la Londra, a fost arestat joi pentru de informatii referitoare la imigratie, pe care Guvernul nu dorea sa le faca publice.

Potrivit Reuters, politia a actionat in urma unei reclamatii din partea departamentului guvernamental care supravegheaza respectarea regulilor de conduita de catre membrii aparatului de stat. Deputatul conservator Damian in varsta de 52 de ani a fost eliberat apoi pe cautiune, iar cazul sau va fi revizuit in februarie.

Arestarea a starnit indignare in randul conservatorilor, care considera ca informatiile dezvaluite de Green erau de interes public . "Putem confirma ca Damian Green a fost arestat astazi (joi - n.red.) in legatura cu activitatea sa de purtator de cuvant al opozitiei pentru imigratie", se arata intr-un comunicat al Partidului Conservator, care adauga ca Green a fost dus la un comisariat de politie pentru a fi interogat, dar nu a fost inculpat.

Politistii au perchezitionat biroul sau din Parlament, de acasa si din circumscriptia pe care o reprezinta in Parlament, Ashford, in regiunea sud-estica Kent. "In mai multe randuri, Green a dezvaluit informatii pe care Ministerul de Interne a decis sa nu le faca publice", au explicat conservatorii.

"Dezvaluirea acestor informatii era, in mod evident, in interesul publicului. Green neaga ca a comis un delict si nu se dezice de faptele sale", au adaugat ei. Green ar fi dezvaluit public faptul ca un imigrant ilegal era angajat in serviciul de curatenie al Camerei Comunelor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea