Social

# batrana 80 de ani # refuz vaccinare #caz socant #sterilitate #romania #vaccinare

Declaratii socante ale unei paciente de 80 de ani, infectate cu Covid! Intrebata de ce nu s-a vaccinat a spus “Am auzit la televizor ca raman sterila”

Ne aflam in valul patru al pandemiei, spitalele sunt pline, zeci de mii de oameni sunt diagnosticati zilnic cu Covid, iar alte cateva sute mor din cauza virusului. 90% dintre cei decedati sunt nevaccinati.

 

Doctorii poarta discutii socante cu pacientii sceptici la vaccinare. Unii, dupa ce ajung in spital regreta decizia luata de a nu se vaccina, insa, din pacate, pentru cei mai multi este prea tarziu. Altii in schimb, continua sa creada in conspiratii.

Cu toate acestea cazul unei batrane de 80 de ani, infectata cu Covid, care a ajuns la spital pentru ingrijiri a socat medicii. Batrana si-a argumentat decizia de a nu se vaccina prin faptul ca ii este teama ca va deveni sterila.

Pare de neimaginat, insa cazul este cat se poate de real. Sefa de la Unitatea de Primiri Urgente (UPU) a Spitalului „Sf. Pantelimon” din Bucuresti a redat dialog halucinant pe care l-a avut cu batrana, potrivit alephnews.ro.

“Efectiv nu stiu ce sa mai zic. Ni s-a spus sa dam imagini. Incep sa cred ca lumea este rea.

Nu poti sa vii tu, persoana in varsta de aproape 80 de ani, si sa-mi spui: ‘Nu m-am vaccinat pentru ca am auzit de la televizor ca o sa raman sterila’. Nu poti!”, a declarat sefa UPU de la Spitalul „Sf. Pantelimon” din Bucuresti, Fiorella Mitoiu.

Acest caz extrem este o realitate a Romaniei de astazi si o explicatie a nivelului de intelegere a celei mai mari parti a societatii in ceea ce priveste pandemia de COVID-19, dar si vaccinarea.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea