Social

Declansarea anticipatelor, o "eroare politica"

Presedintele Traian Basescu a readus in discutie subiectul alegerilor anticipate . Presedintele a anuntat, in timpul unei receptii organizate la Ambasada romana de la Paris, ca declansarea alegerilor anticipate pana la raportul de tara ar fi o mare eroare politica pentru Romania. Basescu a dat asigurari ca guvernul va fi stabil in perioada urmatoare, dar a precizat ca va atentiona public executivul ori de cate ori va fi nevoie.






In urma cu doua luni, aflat in vizita in SUA , presedintele isi facea publice intentiile de a organiza un referendum pentru un parlament unicameral . Declaratiile de la acea data au tulburat apele in politica romaneasca. Zilele acestea, Basescu arunca noi sageti. De aceasta data de la Paris.

Presedintele Traian Basescu a atras atentia ca impingerea Romaniei in alegeri anticipate pana in aprilie anul viitor ar fi o eroare politica. Prezent luni seara la Ambasada romana din Paris, Basescu a adaugat ca "guvernul de la Bucuresti va fi stabil" in perioada urmatoare. "Foarte multi se asteapta sa cada guvernul, sa fie anticipate. Nu! Am fost un sustinator al alegerilor anticipate in primele sase luni de dupa alegeri, pentru ca ar fi fost o miscare politica ce ne-ar fi scutit de problemele pe care azi le avem in parlament. Dar, o data cu apropierea toamnei, cu intrarea in intervalul dintre cele doua rapoarte de monitorizare, impingerea Romaniei in anticipate ar fi o eroare politica", a declarat Basescu. Seful statului a facut referire si la atentionarile publice indreptate in directia guvernului. Traian Basescu a spus ca in calitate de presedinte, va mai avea iesiri publice care sa tina executivul sub presiune. "Guvernul va fi stabil chiar daca voi avea multe iesiri publice impotriva actiunilor sale. Cand este nevoie, fac astfel de avertismente publice, dupa ce avertizez in discutiile din Cabinet. Am legitimitatea necesara pentru ca sunt un presedinte ales de popor, nu de partide sau altceva", a explicat presedintele.


Franta - suporterul integrarii Romaniei


"Franta ramane acelasi suporter fara rezerve al procesului de integrare a Romaniei in UE si, in acelasi timp, ramane o tara puternic implicata atat in problemele de securitate din Balcanii e vest, dar si cu un interes crescand, un interes deosebit pentru zona Marii Negre", a precizat Traian Basescu in urma intalnirii oficiale de la Paris cu omologul sau francez, Jacques Chirac. Basescu a primit asigurari ca ratificarea Tratatului de aderare a Romaniei nu va intampina nici o piedica din partea autoritatilor franceze.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea