Social

#dispozitive electronice #pasageril #interdictie #statele unite ale americii #sua #avion

Decizie fara precedent! SUA le interzice pasagerilor sa urce in avion cu dispozitive electronice

Autoritatile americane vor sa le interzica pasagerilor din opt tari sa urce la bordul avioanelor cu dispozitive electronice in bagajul de mana. Este vorba despre opt tari din Orientul Mijlociu si Africa de Nord care se indreapta spre SUA.

Potrivit presei americane, aceasta decizie a fost luata pe baza unor informatii colectate de serviciile americane de spionaj. Masura va afecta noua companii aeriene care opereaza de pe zece aeroporturi internationale din Orientul Mijlociu si Africa de Nord.

Astfel, pasagerii nu vor mai avea voie sa urce la bordul avioanelor cu dispozitive electronice mari, inclusiv laptopuri, tablete, camere foto si video si console de jocuri electronice. Acestea vor trebui lasate in bagaj, la cala. Totusi, pasagerii vor avea in continuare posibilitatea sa aduca telefoane mobile in bagajul de mana.

Departamentul american pentru Securitate Interna a refuzat sa comenteze acest subiect, insa sunt indicii ca urmeaza sa anunte masura in cursul zilei de marti.

Interdictia a fost dezvaluita luni de compania aeriana Royal Jordanian Airlines si agentia publica de stiri a Arabiei Saudite, scrie mediafax.ro.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea