Social

# scoli italia # coronavirus italia

Decizie controversata: Directorii de scoli din Italia vor raspunde penal pentru elevii infectati cu coronavirus

Directorii din scolile din Italia vor raspunde penal pentru elevii care se infecteaza cu coronavirus, potrivit unei circulare a Ministerului Educatiei italian. Astfel, in cazul izbucnirii unui focar de infectii cu coronavirus, autoritatile italiene vor putea deschide anchete penale in scoli.

De asemenea, la primul caz de infectie cu coronavirus, toata clasa va intra in carantina. Elevii italieni vor sta in banci individuale, vor fi mai putini in clase si vor purta masca de protectie. Stiu ca trebuie sa respecte distanta sociala si sa-si dezinfecteze mainile des, scrie Mediafax.

De aici deriva si agitatia pentru inceperea scolii de cealalta parte a catedrei, povesteste Mirella Guta, directoarea scolii Giudice Rosario Livatino din localitatea Roccalumera, Regiunea Sicilia.
„La randul nostru traim o situatie in care te zbati ca sa reusesti totul, insa nu depinde numai de noi”, spune directoarea scolii „I.C.Giudice Rosario Livatino” din Roccalumera, Sicilia, Mirella Guta.

Parintii insa cred in abilitatile dascalilor de a-i feri pe copii de contagiere, este de parere Nedelea Chirichita, mama a doi elevi la o scoala din Roma.
„Noi ne bazam pe statul la distanta vazand ca sunt monobanci si pe atentia invatatorilor ca si pana acum, am avut incredere in invatatori”, povesteste Nedelea Chirichita.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea