Social

#dan voinea #audieri csm #dosare revolutie mineriade

Decizia in cazul generalului Voinea a fost amanata pana pe 3 februarie

Sectia pentru procurori a CSM a amanat, miercuri, discutiile in cazul generalului Voinea , acuzat de abateri disciplinare, pana pe 3 februarie, pentru ca membrii Comisiei de disciplina sa formuleze un punct de vedere fata de cererea de depunere de probe formulata de magistratul militar.

Generalul Dan Voinea a facut cinci cereri pentru depunerea de probe la dosarul sau, informeaza Newsin.

Prima se refera la evidenta tuturor procurorilor care s-au ocupat, in perioada 1990-2008, de dosarele Revolutiei si Mineriadelor.

Voinea mai cere sa se depuna la dosarul sau situatia cu privire la actiunile disciplinare pornite impotriva procurorilor care pana in 2008 nu au instrumentat corect aceste dosare. Acesta solicita, de asemenea, sa se ataseze la dosarul sau situatia disciplinara in anii 2005-2008 pentru nerespectarea procedurilor penale, cu indicarea sanctiunilor aplicate, in cazul procurorilor.

A patra cerere se refera la depunerea situatiei procurorilor anchetati disciplinar pentru ca nu au respectat decizii ale CEDO, cu indicarea sanctiunilor disciplinare.

Voinea mai solicita ca CSM sa ceara Parchetului sa precizeze care sunt dosarele referitoare la perioada infractionala decembrie 1989-iunie 1990, finalizata de Parchet cu trimiterea in judecata a persoanelor cercetate, cu indicarea procurorilor care au semnat sau confirmat actul de sesizare a instantei. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea